Ékszíjak, hajtástechnikai elemek

A forgómozgás átvitelének egyik leggyakrabban alkalmazott módja a szíjhajtás. Előnyös tulajdonsága, hogy a mozgás meglehetősen zajtalanul és sima járással vihető át, aránylag nagy tengelytávolságok között is. A nyomatékátvitel viszonylag rugalmas közvetítőelem segítségével és zömében erőzárással történik, így pontos kinematikai kapcsolatra nem alkalmas. Ott alkalmazható, ahol a tengelyek forgásaiban esetleg beálló kisebb eltérések nagyobb zavart nem okoznak. Ez az eltérés előnyös is lehet, mert túlterhelés esetén a szíj megcsúszik, és ezzel a kapcsolódó gépeket védi törés ellen. Általában érzéketlenek a gyártási pontatlanságokra és rezgéscsökkentő hatásuk is van; karbantartásuk egyszerű, kenést nem igényelnek. 

A szíjhajtás hatásfoka jó (90-98%), de a centrifugális erő lelazíthatja a szíjat, ezért általában csak kis és közepes fordulatszámon használható.

Hajtástechnikai termék választékunkban az alábbi termékek találhatók:

Írjon nekünk!

Kapcsolat

Ajánlatot szeretne vagy csak érdeklődne?

Írjon most!

RÓLUNK

Cégünk 1999-ben alakult meg „QB” Sopron Kereskedelmi Bt. néven, ahol a „QB” a Quality Bearinget vagyis minőségi csapágyat jelenti. Induló vállalkozásunk fő profilja a csapágy-kereskedelem volt, és ebben egy nagy múltú japán cég, az NSK Ltd. volt a partnerünk.

KAPCSOLAT

Hétfőtől-Péntekig: 07:30 - 16:00